Høreapparater

Glem alt du trodde du visste om høreapparater. I dag er de små mesterverk av moderne design og teknologi. Med muligheter for streaming og skreddersydde løsninger for hver enkelt, åpner høreapparatene for en ny verden av lyd. Utforsk mer og oppdag hvordan høreapparater kan forvandle din lydopplevelse.

Bestill time

 

Utvalgte modeller og pris

Diskré

Widex Moment

9850,- stk

Lyden som endrer alt. Moment fra Widex gir deg den mest naturlige lyden. Uansett hvem du er og uansett hva du ønsker å høre. 

Puresound er lyden for å gripe øyeblikket. Krystallklar og naturlig lyd. Zero Delay teknologien er en ny måte å behandle lydsignaler i høreapparatene på. Den eliminerer forvrengninger som kan oppstå ved å behandle lydene raskere enn noensinne. All behandling skjer under et ½ millisekund. 

SoundSense Learn er appen som benytter seg av kunstig intelligens for å optimalisere din individuelle lyd. Appen lærer hvordan du ønsker å høre i øyeblikket og skreddersyr lydbildet etter dine preferanser. 

Moment kommer i forskjellige modeller, både med batteri og som oppladbart. Widex kan skilte med å ha den minste oppladbare RIC modellen på markedet, samt en RIC modell med 10 batteri. 

Diskré

GNResound Omina

10500,- stk

HØR som ingen andre med Omnia fra GNResound. Designet for å oppfylle dine individuelle behov. En god lytteopplevelse uansett hvor du befinner deg. 

Nå kan du glemme at du bruker høreapparat. Gled deg over naturlig lyd med det nyeste lille design. Den er mini og elegant med myke linjer og sitter behagelig på ørene. Komfort er det folk ser etter i høreapparater, uansett stil eller erfaringsnivå.

M&rie har plassert både mikrofon og receiver inne i øret. Dette i kombinasjon med to tradisjonelle mikrofoner plassert på ryggen på høreapparatet. Slik utnyttes din naturlige form på øret til å samle lyd, og gir en rikere og mere individuell lydopplevelse. Lyd som inneholder bedre retningsinformasjon og mere dybde. 

Ultrafocus er funksjonen som gir optimal taleoppfattelse i de aller mest støyende omgivelsene. Funksjonen sikrer at du alltid får samtaler fra foran deg tydelig inn uten at støyen overtar. All Access Directionality etterligner måten vi naturlig hører på. Der du intuitivt bestemmer hvilke lyder du vil fokusere på. Lydene justeres automatisk etter omgivelsene, og gir deg det optimale lydbildet. 

Omina finnes både med batteri og som oppladbart høreapparat. En lading gir 30 timers batteri levetid, og selve laderen er også en powerbank. 

Moderne

Starkey Evolv AI

9850,- stk

Verdens første formstøpte oppladbare høreapparater. Så komfortabelt og fullpakket av de nyeste teknologiske nyvinngene. 

Disse høreapparatene innholder samme teknologi som Rite eller BTE apparatene fra Starkey, og kan fronte med kunstig intelligens som benytter seg av all informasjon omgivelsene gir og tilrettelegger lydbildet etter dine preferanser. 

Utseende til disse høreapparatene kan minne om earbuds som brukes til musikk lytting eller telefonsamtale. Og selv om disse egentlig er avanserte høreapparater tilbyr de også via 2,4 gHz tenkologien ypperlig streaming av både musikk og telefonsamtaler. 

Den nye laderen passer til alle formstøpte Starkey Edge høreapparater og gir opptil 24 timers bruk. Slik sikrer du deg velfungerende høreapparater uansett hvor tidlig du står opp eller hvor sent du legger deg.  

Usynlig

Sivantos Silk X 

12500,- stk

Silk NX er så små og diskret at de nesten er usynlige. Disse er ikke spesialstøpte men tilpasses med myke og komfortable silikonpropper i en størrelse som passer din øregang og ditt hørselstap. Med disse silikondomene kan du skaffe deg høreapparater på dagen, da du slipper å vente på produksjonen av et spesial skall. 

Sound Clarity sørger for naturlig lyd i alle situasjoner, slik at du kan oppleve krystallklar lyd selv i de mest støyende omgivelsene. Ultra HD e2e er en kontinuerlig kommunikasjon mellom høreapparatene i hvert øre, der datainformasjon blir utvekslet for å skape den mest naturlige bilaterale løsningen. 

Silk NX utnytter ørets naturlige retningsmikrofon og lydoppfattelse. Apparatet ligger så dypt i øret at det ytre ørets naturlige arbeidsoppgaver ivaretas.  

Forskjellige typer høreapparater

Rite (Receiver in the ear/høyttaler i øret)

Dette er den absolutt vanligste typen høreapparat. Her ligger mikrofonene i selve høreapparatet som henger bak øret. Mens høyttaleren ligger i øregangen. Høyttaleren ligger i en dome som fås i mange forskjellige størrelser tilpasset din øregang, eller den legges i en spesialstøpt propp til ditt øre. Den tynne ledningen som forbinder høreapparatet og høyttaleren ligger helt inntil hodet og er svært diskret. 

Ved å dele opp komponentene i høreapparatet blir apparatet bak øret fysisk mindre, og skaper bedre plass for å kombineres for eksempel med en brillestang. Risikoen for feedback, altså piping fra apparatet, reduseres også betraktelig ved å ha avstand mellom mikrofon og høyttaler. I tillegg har dagens høreapparater avanserte systemer for å eliminere feedback, slik at dette sjeldent oppleves som et problem. 

Ettersom høyttaleren ligger inne i øregangen, er det viktig at denne er beskyttet mot fuktighet og ørevoks. Alle typer høyttalere har et voksfilter som skiftes regelmessig for å hindre at det trenger smuss eller ørevoks inn i systemet. 

BTE (behind the ear/bak øret høreapparat)

Dette er den klassiske typen høreapparat. Her henger hele høreapparatet bak øret, med en tykk eller tynn slange som fører lyden inn til en dome eller propp i øregangen.  

Før Rite typene ble lansert på markedet, var det BTE høreapparat som var vanligst. Og i de siste årene var det BTE med tynn slange som hadde størstedelen av markedet. Tynnslange kombineres med en dome eller en spesialstøpt propp. Mens tykk slange brukes kun med spesialstøpt propp. 

Nå finnes disse BTE høreapparatene både med batteri eller som oppladbart apparat. Oppladbare høreapparat har blitt svært populært de siste årene, da dette er veldig praktisk for deg som bruker. 

ITE (in the ear/i øret høreapparat)

ITE høreapparat er samle betegnelsen for alle høreapparater der hele apparatet ligger i øret. De kommer i forskjellige størrelser og har navn deretter. Eksempelvis IIC som er den minste varianten, og har fått navnet sitt fra Invisible in the canal. Dette betyr at høreapparatet ligger så dypt i ørekanalen som mulig. Andre modeller kalles CIC eller ITC, og den største modellen kalles ITE. 

De større modellene har mer plass til innhold og bygger mer ut i det ytre øret. Disse modellene kan ha mulighet for telespole og streaming, som ikke er muligheter i de aller minste. 

I øret høreapparat lages enten spesialstøpt etter din øregang, eller med en dome-løsning. Du kan velge å ha brukerkontroller for justering av innstillinger på selve apparatet, eller du kan få redusert størrelsen på apparatet ved å betjene det via en app. 

Cros/Bicros

Noen har et døvt øre, eller et øre med så redusert hørselsoppfattelse at det ikke er funksjonelt å benytte høreapparat der. Da kan løsningen være Cros eller BiCrosCros betyr at lyd fanges opp på det døve øret og overflyttes til det andre øret. Lyden føres altså inn øregangen på det motsatte øret.  

Cros er løsningen for de med et øre som er normalthørende, mens BiCros er løsnignen for de som også trenger forsterkning på det beste øret. HØR kan tilby denne teknologien i både BTE, Rite og ITE høreapparat. 

Les her om hvordan du kan prøve høreapparater på gratis hjemlån fra HØR for å se om de er riktige for deg og dine behov. ( legg inn link til tjenesten Prøve høreapparater) 

Tilbehør til høreapparat

Alle dagens høreapparater kan kobles til forskjellige typer tilbehør. Det mest vanlige av slikt tilbehør er fjernkontroll, TV streamer, mikrofon for telefonsamtaler eller mikrofonsystem for støyende samtalesituasjoner.  

Audiografen din vil kartlegge hvilke behov du har og foreslå de tilbehørene som er hensiktsmessige for deg. 

Fjernkontroller kan fås i mange forskjellige utseender og med forskjellige nivå i forhold til hvor mye brukerstyring det skal være. En enkel fjernkontroll kan justere volum opp og ned.  

Fjernkontrollen kan også lastes ned via en app, og du trenger da kun en smarttelefon for å benytte deg av disse funksjonene. En avansert fjernkontroll kan gi uante muligheter i justering av lydbilde, innstillinger og funksjoner. 

En TV Streamer sender lyden direkte fra TV og til høreapparatene dine. Slik eliminerer du avstand og forstyrrelser fra omgivelsene. Ofte kan det være vanskelig å være enig om volum med de du ser TV sammen med. Eller du er redd for å sette volumet så høyt at du forstyrrer naboen. 

Med streaming slipper du dette. Du kan ha TV mutet og likevel ha ønsket volum direkte inn via høreapparatene. Ser du sammen med andre, styrer de volumet til ønsket nivå uavhengig av volumet som kommer til dine apparater. 

Du kan velge høreapparater som henger bak øret, eller som er custom made og ligger inne i øregangen.  Vi kan ta formstøp av ørene dine slik at du får et høreapparat eller propp som er spesial tilpasset dine ører. 

Du kan velge oppladbare eller høreapparater med batterier. En del oppladbare høreapparater har powerbank i laderen, slik at du kan reise på helgetur uten å tenke på strømtilkobling. 

Høreapparater med batteri krever at du skifter batteriene regelmessig. Hvor ofte du må skifte batteri, avhenger av størrelsen på batteriene. Noen skifter batteri så ofte som hver 4-5 dag, mens andre skifter hver 10 dag. 

Det er utrolig mange forskjellig høreapparater å velge imellom for deg som bruker. Men våre audiografer hjelper deg å finne det høreapparatet som er riktig for deg. Vi deler høreapparater inn i forskjellige typer. 

Selv med høreapparater kan det være vanskelig å oppfatte tale i støyende situasjoner. Kanskje er du på en bråkete restaurant og sliter med å høre de andre rundt bordet? Eller du sitter i bilen og har vansker med å føre en samtale? 

Da kan vi koble en trådløs liten mikrofon til dine høreapparater. Denne fungerer med bluetooth teknologi, og sender lyden fra den som snakker inn i mikrofonen direkte til høreapparatene dine.  

Har du lyst til å teste tilbehør til høreapparatene dine? Eller har spørsmål om hva som kunne egnet seg for deg og dine behov. Bestill en time hos en av våre audiografer og få gratis hjemlån av DEMO tilbehør.  

Time hos audiograf.

Mistet høreapparatet ditt?

Har du mistet høreapparatene dine, kan vi bistå med å raskt få tilpasset og ordnet nye høreapparater til deg. HØR har ingen ventetid og du trenger ikke henvisning.

Det anbefales alltid å ha en forsikring som dekker tap av høreapparat, slik at du slipper å betale hele gjenkjøpssummen selv hvis uhellet er ute.

Når bør man ha høreapparat?

Å venne seg til høreapparater kan ta tid. Både for deg som aldri har brukt høreapparater før og for deg som kun skal skifte modell. Å starte tidlig med høreapparater er alltid hensiktsmessig. Da er det lettere å både tilvenne seg forsterkningen og lære seg bruken av apparatet. For førstegangsbrukere er det hensiktsmessig å starte med litt lav forsterkning, og gradvis øke denne.

En del av tilvenningsprosessen er å venne seg til at enkelte lyder høres igjen, og at de kanskje ikke høres likt ut som du husker. En gradvis økning av forsterkningen gjør denne prosessen lettere for deg. Å akseptere at lydene kan være annerledes enn slik du er vant til å høre kan være viktig. Målet er at du med tilvenning skal oppleve så naturlig og riktig lyd med høreapparatene som mulig.

Har du redusert hørsel på begge ørene, er det alltid å anbefale at du får tilpasset apparater på begge. Slik vil du kunne opprettholde retningshørsel best mulig. I tillegg vil høreapparatene kunne samarbeide for å tilrettelegge lydbildet for deg mest mulig optimalt.

Hørselen vil reduseres med alder og støyslitasje. Dersom du tar tak i hørselsproblemene dine så tidlig som mulig, vil evnen til å tolke og forstå både lyd og tale opprettholdes bedre.

Ved å bruke høreapparater stimulerer du hjernen slik den burde bli stimulert, og du vedlikeholder evnen til å lytte, skille ut lyd og tolke lyd bedre. Redusert hørsel kan være en risikofaktor i forbindelse med demens.

Vedlikehold av høreapparatene

Det er ikke mye som skal til for å holde høreapparatet i god stand. Følg disse enkle tipsene:

 • Ikke bruk høreapparatet når du tar på sminke, parfyme, hårspray, solkrem eller aftershave
 • Rens dome eller propp hver dag. Fjern smuss og ørevoks.
 • Skift dome regelmessig
 • Skift filter regelmessig eller når du opplever at de begynner å tette seg.
 • Ikke oppbevar høreapparatene på et fuktig sted når du ikke bruker de
 • Tørkepose eller tørkeboks kan være lurt.
 • Husk å ta av høreapparatene før du går inn i dusjen.

Spør audiografen din hvis det er noe du er usikker på i forhold til vedlikehold. Vi anbefaler også at du en gang i året er innom HØR for en skikkelig service og rens på høreapparatet ditt.

Hva er egentlig et høreapparat?

Tidligere var høreapparater ofte kjent som en enkel lydforsterker. I tillegg var det verken diskret eller praktisk utformet. Heldigvis er det mye som har skjedd siden den tid, både med teknologien og utseendet. I dag er høreapparatene digitale, og sitter i eller bak øret. De har gått fra å være en merkbar del av hverdagen din, til å bli en fast følgesvenn du knapt merker eller ser. De hjelper deg til å høre det du skal høre, og slippe anstrengelse eller misforståelser.

Utseendet på høreapparatene er ikke det eneste som har endret seg. Innovativ teknologi har gjort at de tilrettelegger lydbildet for deg ved å fremheve det viktige talesignalet fremfor den forstyrrende støyen. Høreapparatene har avanserte algoritmer for denne lydbehandlingen. De kan også samhandle med smartenheter og trekke ut informasjon som bidrar til et optimalisert lydbilde for deg som bruker.

Hvordan fungerer et høreapparat?

Dagens høreapparater består av hele fire komponenter, som avhenger av hverandre for å fungere optimalt. Ny teknologi gjør at høreapparatene reduserer bakgrunnsstøyen, og dermed forsterker lydene du vil og bør høre. Det består av følgende deler: 

 • Mikrofon: Fanger opp lyd
 • Forsterker: Gjør lyden høyere
 • Receiver: Sender lyden inn i øret
 • Batteri: Gir strøm

Alle høreapparater i dag har disse fire komponentene. Likevel er det stor variasjon fra modell til modell. Høreapparatene kan tilpasses til alle typer hørselstap og behov. Og innstilles etter ønsket nivå i forhold til brukerbetjening.  

Har du lyst på et avansert høreapparat som du kan brukerstyre mest mulig? Eller er behovet et høreapparat som fungerer mest mulig automatisk? Vi har alle varianter og hjelper deg å finne ønsket modell og type. 

Moderne teknologi 

Teknologien i høreapparatene endrer seg raskt, og mange ønsker å skifte ut høreapparatene ofte for å sikre at de har så god hørselsevne som mulig. HØR selger høreapparater fra alle de store leverandørene; GNResoundWidexSivantos, Starkey, Phonak og Oticon 

Vi har noen høreapparater på lager slik at du kan kjøpe høreapparat på dagen. Er du interessert i en type som vi ikke har på lager, bestiller vi denne opp til deg i løpet av få dager.  

Høreapparatene i dag analyserer omgivelsene dine ned til den minste detalj. I apparatet er det en datahjerne som behandler alt av lyd som kommer inn i mikrofonene. Avanserte behandlinger av lyden og støyen skjer i denne datahjernen, slik at du hører en så naturlig og nyansert lyd som mulig. 

De fleste høreapparater kan betjenes via en fjernkontroll app. Slik kan du styre innstillinger og nivå enkelt etter behov. Appen kan også lære dine justeringer. Dette betyr at justeringer bli geotagget slik at de gjennomføres automatisk når du er tilbake på samme koordinaterAlt dette for å skreddersy lytteopplevelsen din. 

Høreapparatene kaogså strømme lyd fra telefonen din, enten det er en samtale eller du lytter på musikk. Du kan også få strømmet lyden direkte fra TV og opp til høreapparatene dine. Slik blir løsningen brukervennlig og sikrer deg det optimale lydbildet. 

Hvor mye koster et høreapparat? 

HØR selger høreapparat fra 7000 kroner per stykk. Vi kan tilby svært mange forskjellige modeller, og vi kan tilby høreapparater som i utseende er likt, men har forskjellig teknisk innhold. Prisen på høreapparat kan være forskjellig ut ifra hvilken modell og hvilket teknisk nivå du velger.  

NAV dekker høreapparater til alle i Norge med behov for dette. Men på grunn av lange ventelister både for tilpasning og kontroll av høreapparater, er det flere og flere som velger å gå privat for å anskaffe seg høreapparater. I tillegg kan du ikke få dekt høreapparater oftere enn maks hvert 6 år i det offentlige. Mange ønsker å bytte høreapparatmodell oftere, og mange ønsker ett ekstra sett i tilfelle de første skulle bli ødelagt.  

Finnes det en nedbetalingsløsning?

HØR tilbyr nedbetalingsordninger via SVEA Finans for de som ønsker å dele opp utgiften. Du kan da velge mellom 5 forskjellige nedbetalingsløsninger med valgfri varighet fra 6 – 36 måneder. Våre audiografer hjelper deg med informasjon vedrørende disse nedbetalingsmulighetene. Å søke om nedbetalingsavtale hos SVEA er en enkel og rask prosess der du søker via din smarttelefon med bank ID når du er inne hos audiografen. For de som ikke har smarttelefon og Bank ID kan også våre audiografer hjelpe til med å sende søknad pr post til SVEA Finans.

Hva med garantitid?

Alle høreapparat fra HØR har en garantitid på to år. Er høreapparatet ødelagt pga uvøren bruk må du selvsagt dekke reparasjonen selv. Vi har åpen Drop in for service og reparasjon på høreapparater på alle våre klinikker.

Les mer og se våre åpningstider for Drop-in her.

Brukererfaring

Håkon har nedsatt hørsel og erfaring med forskjellige typer høreapparater. Han forklarer ostigmaet han opplevde rundt høreapparat og frykten hans for å få ytterligere redusert hørsel. Les artikkelen om Håkon her.

Kilde:

Resound

Widex 

Sivantos 

Starkey 

Hørsel og tinnituseksperter- uten ventetid